Datalek bij onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy

Geplaatst op

Eind maart 2023 ontvingen wij bericht van marktonderzoeksbureau USP Marketing Consultancy (USP). Hierin stond dat persoonsgegevens van huurders mogelijk betrokken waren bij een datalek. Vivare werkt samen met Marktonderzoeksbureau USP om huurders regelmatig naar hun mening te vragen over Vivare. Na de melding over het datalek zijn we een onderzoek gestart en hebben we maatregelen genomen.

Al onze huurders ontvingen hierover begin september een brief met uitleg.

Wat zijn de gevolgen?

Bij de mogelijk gelekte informatie gaat het om gegevens als naam, e-mailadres en telefoonnummer. Het gaat niet om bankgegevens of wachtwoorden. U loopt als huurder geen directe schade op door dit datalek.

Het is wel belangrijk om op te letten op nepbrieven, telefoontjes van oplichters en e-mails met een valse afzender (phishingberichten). Bij phishing proberen criminelen u naar een nagemaakte website te lokken. U ontvangt bijvoorbeeld een e-mail met een link naar een nepwebsite van banken, overheid of bedrijven. Daar proberen ze gegevens of geld te stelen. Klik daarom nooit op links in een verdachte e-mail. En verwijder de e-mail.

Welke maatregelen zijn er genomen?

Eind maart hebben we melding gedaan bij het AP (Autoriteit Persoonsgegevens) en een bericht op onze website geplaatst. In de afgelopen maanden is er onderzoek gedaan.

USP heeft meteen maatregelen genomen om de toegang tot persoonsgegevens te stoppen. Ook zijn er voorzorgsmaatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Deze maatregelen hebben te maken met de beveiliging van persoonsgegevens.

Door de nieuwe afspraken met USP is de kans op het lekken van gegevens nu heel klein

Dat geeft vertrouwen. We vinden het belangrijk dat we u veilig om uw mening kunnen vragen. Uw mening helpt ons om goede keuzes te maken en onze service te verbeteren.

Wilt u weten wat u zelf kunt doen?

Kijk dan op de website van de Consumentenbond. Hier leest u hoe u phishing en nepmails kunt herkennen. En wat u moet doen om geen slachtoffer te worden.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bouw 83 nieuwe woningen in Velp

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed en Vivare hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen in Velp.
Lees meer

Tuinvrijwilligers Arnhem Gezocht

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Arnhem helpt Arnhemse inwoners met hulp voor de tuin. Zij doen dat in opdracht van en met subsidie van de gemeente Arnhem.
Lees meer

Nieuwe schoonmaakbedrijven voor woongebouwen Vivare

Per 1 juli 2024 starten er 2 nieuwe bedrijven voor de schoonmaak en glasbewassing van de woongebouwen van Vivare. We nemen afscheid van Asito, die nu zowel de schoonmaak als de glasbewassing doet.     
Lees meer