Bewonersbijeenkomst over Tuinstede in Arnhem

De gemeente Arnhem heeft voor de wijk Schaapsdrift een gebiedsvisie opgesteld waarin staat hoe de wijk er in de toekomst uit kan zien. Deze visie heeft ook impact op onze huurders van het pand Tuinstede, aan de Esperantolaan. Maandag 3 juni zijn de huurders hierover bijgepraat door Vivare en de gemeente Arnhem. 
Lees meer

Plannen nieuwbouw Groessen

Vivare en Lithos bouw en ontwikkeling hebben plannen ondertekend om woningen de bouwen in Groess
Lees meer

Huurafschrijving mei

1 mei (dag van de arbeid) is voor banken een officiële feestdag. De banken hebben dan een aangepaste dienstverlening
Lees meer

Huurverhoging 2024

Elk jaar mogen woningcorporaties de huur aanpassen. Vivare verstuurt vóór 1 mei alle huurders een brief over de huurverhoging van 2024.
Lees meer
Foto Gemeente Rheden

Wijkaanpak Dieren Stenfert  

Op donderdag 11 januari hebben bewonersgroep Samen Stenfert, de gemeente Rheden, Vivare, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, huurdersvereniging Rheden en 4Noppes een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk Stenfert in Dieren. De samenwerkingspartners van het eerste uur tekenden een intentieverklaring waarin zij hun gezamenlijke ambities, uitgangspunten en aanpak onderschrijven. Het bezoek van gedeputeerde Vreugdenhil van de Provincie Gelderland was hiervoor een mooie aanleiding. Hij ging op diezelfde dag in gesprek met wijkbewoners en betrokken partners uit de wijk. 
Lees meer

Winterweer

Tips voor in en om het huis!  De vorstperiode komt is weer aangebroken. Hier hebben we wat tips voor om en rond het huis op een rijtje gezet.
Lees meer

Hevige regenval zorgt voor overlast

De hevige regenval blijft voor wateroverlast zorgen in Nederland. Zo ook bij onze woningen. Dat betekent dat we meer meldingen krijgen van lekkages en wateroverlast in kelders. Het kan langer duren dan normaal voordat een melding wordt opgepakt. We geven voorrang aan de meest urgente meldingen. Dit geeft ongemak. Hiervan zijn we ons bewust. We vragen uw begrip voor de langere wachttijd.
Lees meer

Kerst en Oud & Nieuw

De feestdagen komen er weer aan, dit betekent dat we bij Vivare aangepaste openingstijden hebben.
Lees meer

Plannen voor tijdelijke woningen op het Overdal-terrein in Oosterbeek

Zorgcentrum Overdal in Oosterbeek werd een tijdje geleden gesloopt. Eigenaar Vilente heeft plannen voor nieuwbouw, maar die kunnen voorlopig niet uitgevoerd worden. Daardoor is de optie flexwonen in beeld gekomen. Vivare gaat hier mogelijk ook een rol in spelen.
Lees meer

Legionellabesmetting voorkomen: hoe doet u dat?

Hoewel de kans op besmetting met legionella niet heel groot is, kan het wel groot gevaar voor uw gezondheid opleveren. Het is dus belangrijk goed op te letten! Welke maatregelen u kunt nemen en hoe u besmetting kunt voorkomen ziet u in onze video.
Lees meer

Woonafspraken Molukse wijk in Elst

Afgelopen week heeft Vivare een convenant ondertekend waarin is afgesproken dat er in Elst 41 huurwoningen worden gereserveerd voor de Molukse gemeenschap.
Lees meer

5 tips om geld te besparen op de energierekening

Als we op de thermometer kijken is de winter al begonnen, want buiten is het slechts een paar graden boven nul. Om te voorkomen dat de energierekening te hoog oploopt, zetten wij een aantal tips op een rij.
Lees meer

VTW op bezoek in Geitenkamp

Het bestuur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) heeft een bezoek gebracht aan onze geliefde Geitenkamp.
Lees meer

Kamer verhuren voor een extraatje? Niet doen!

Criminelen worden steeds vindingrijker als het gaat om het uitvoeren van hun activiteiten. Zo benaderen ze steeds vaker bewoners van sociale huurwoningen om een kamer of ruimte af te staan voor hun illegale praktijken.
Lees meer

Habion draagt 65 Rhedense sociale huurwoningen over aan woningcorporatie Vivare

Daarover hebben de twee woningcorporaties overeenstemming bereikt. Per 1 december 2023 is Vivare de nieuwe eigenaar. De huurders gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Het gaat om twee complete complexen: De Brink en het Veerhuis. De gebouwen bevinden zich in Rheden aan Worth Rhedenseweg 61-189 oneven.
Lees meer

Energiebesparing - Wat doet Vivare?

Vivare werkt hard aan het energiezuiniger maken van woningen. Onze woningen hebben of krijgen een 'warme jas' door betere isolatie, zoals dubbelglas.
Lees meer

Brandveilige en kunstige woningen op de Ernst Casimirlaan

Brandveiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een veilig thuis voor onze huurders. Een van de dingen die we hiervoor doen is het maken van vluchtroutes. Vaak moeten bloempotten, kastjes, etc. weggehaald worden om doorgangen vrij te maken. Niet zo gezellig voor bewoners. Om het goed te maken, mogen bewoners bedenken wat ze graag daarvoor in de plaats terug willen zien. Muurschilderingen zijn populair, zoals te zien op de fotoreeks 🎨
Lees meer

Nieuwsoverzicht