Gelukkige bewoners in Dr. Schaepmanstraat in Velp

Geplaatst op

Vandaag waren er veel blije gezichten. Op donderdag 10 oktober ontvingen 22 bewoners de sleutel van hun gloednieuwe woning aan de Dr. Schaepmanstraat in Velp. Met de oplevering van deze woningen is het project afgerond waarbij eind 2022 35 woningen uit 1922 werden gesloopt en plaatsmaakten voor 38 nieuwe woningen.

In september kregen de eerste 16 bewoners de sleutel van hun nieuwe huurwoning. De meeste van hen zijn inmiddels verhuisd. Een van de nieuwe bewoners gaf aan zeer tevreden te zijn met zijn huis: hoewel hij dacht dat hij de installaties in huis zou horen, bleek het verrassend stil te zijn.

Er zijn 9 levensloopgeschikte eengezinswoningen (met slaapkamer en badkamer op de begane grond), 7 eengezinswoningen met 1 verdieping en 22 eengezinswoningen met 2 verdiepingen.

Keuze van de buurt
De woningen zijn zo ontworpen dat ze goed aansluiten bij de rest van de wijk. De huurders van de gesloopte woningen en de omwonenden kregen de mogelijkheid om tussen twee ontwerpen te kiezen, hun keuze is terug te zien in het definitieve ontwerp.

Alle 38 woningen zijn gebouwd volgens de BENG-norm: Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Wat betekent dat de huizen op jaarbasis ‘gemiddeld’ evenveel energie opwekken als ze verbruiken. Uiteraard afhankelijk van het energiegebruik van de bewoners.

Leven in de straat
Jolijn Janse, senior klantconsulent van Vivare, zegt: “Het is fijn om te zien dat er weer leven in de straat is, en dit keer niet van graafmachines, maar door bewoners. We zijn ook erg blij voor de mensen die nu terugkeren naar hun oude straat, in deze comfortabele huizen. We wensen alle nieuwe bewoners veel woonplezier!” 

Deel dit nieuws

Overig nieuws