Portaal draagt 70 huurwoningen over aan Vivare

Geplaatst op

Portaal draagt 65 sociale huurwoningen en 5 atelierwoningen uit Dieren, Velp en Rozendaal over aan Vivare. Vanaf 1 oktober 2024 is Vivare de nieuwe eigenaar. Voor de huurders verandert er niets, behalve dat zij vanaf oktober huren van Vivare. 

Het gaat om 19 appartementen aan de Zilverakkerweg in Dieren, vijf atelierwoningen in de Oranjestraat in Velp en verschillende eengezinswoningen aan de Moestuin, Bernard ter Haarlaan en Schelfhoutlaan in Rozendaal.  

Waarom draagt Portaal de woningen over?
Woningcorporatie Portaal heeft in Nederland ruim 55.000 woningen. In de regio Nijmegen en Arnhem biedt zij onderdak aan respectievelijk 11.500 en 5.000 huishoudens. Daarnaast werkt de corporatie in de regio’s Amersfoort, Leiden en Utrecht. Bij het beoordelen van de (deel)portefeuille van het bezit van Portaal, is gekeken naar de randgemeenten. Portaal wil zich in de regio richten op de stedelijke agglomeraties van de gemeenten Arnhem en Nijmegen en daarbij is besloten om woningen in de randgemeenten over te dragen. Zo ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden, voor zowel de randgemeenten als ontwikkelingen in de twee grote steden.  

Bestuursvoorzitter Sander Heinsman van Portaal: “We zijn blij met deze samenwerking en overdracht naar Vivare. Het is belangrijk dat we als corporaties slim samenwerken in de grote opgave die ons voor ligt. We moeten goed kijken waar we elkaar kunnen versterken. Dit doen we in de stad en in de regio. Portaal heeft een grote opgave in de stad en wil zich richten op het ontwikkelen van wijken en buurten waar mensen naar elkaar omkijken. Het is goed dat Vivare, die naast de stad ook in de regio sterk verankerd is, deze taak van ons wil overnemen in de randgemeenten. Zo kan Portaal meer investeren in de steden Arnhem en Nijmegen.”  

Blij met nieuwe huurders
Bestuurder Alfred van den Bosch van Vivare: “Ook Vivare is tevreden met de overdracht. Net als Portaal werken wij aan betaalbare huurwoningen en een prettige leefomgeving voor onze huurders. Dat doen we in Arnhem en de gemeenten die om Arnhem heen liggen. In Dieren en Velp wonen al veel van onze huurders. Gemeente Rozendaal is voor ons nieuw, maar past qua ligging goed bij onze positie in de regio. We zijn blij met de nieuwe huurders en geven ze graag een warm welkom.” 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bouw 83 nieuwe woningen in Velp

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed en Vivare hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen in Velp.
Lees meer

Tuinvrijwilligers Arnhem Gezocht

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Arnhem helpt Arnhemse inwoners met hulp voor de tuin. Zij doen dat in opdracht van en met subsidie van de gemeente Arnhem.
Lees meer