Bewonersbijeenkomst over Tuinstede in Arnhem

Geplaatst op

De gemeente Arnhem heeft voor de wijk Schaapsdrift in Arnhem een gebiedsvisie opgesteld waarin staat hoe de wijk er in de toekomst uit kan zien. Deze visie heeft ook impact op onze huurders van het pand Tuinstede, aan de Esperantolaan. Op maandag 3 juni zijn onze huurders hierover bijgepraat door Vivare en de gemeente Arnhem.

De gemeenteraad heeft onlangs de gebiedsvisie voor de wijk Schaapsdrift vastgesteld. In deze wijk staat ook ons gebouw Tuinstede. Het gebouw heeft 48 (senioren)appartementen en is gekoppeld aan de woon/zorglocatie Vreedenhoff van Innoforte. In lijn met de gebiedsvisie Schaapsdrift kiest Innoforte voor sloop en nieuwbouw van de Vreedenhoff. 

Wat betekent dit voor de huurders van Tuinstede? 
Er zijn nog geen definitieve plannen voor het complex Tuinstede. Vivare is nog in gesprek met de gemeente Arnhem over de verschillende mogelijkheden. Het slopen en opnieuw bouwen van de woningen is een serieuze optie, maar we onderzoeken zeker ook alternatieven. Het gebouw is namelijk nog in goede staat en de meeste huurders wonen er ook prettig.  

De gebiedsvisie Schaapsdrift biedt daarentegen ook veel kansen. Waaronder een toename van zo’n 100 tot 150 sociale huurwoningen. Deze woningen zouden helpen om het grote tekort aan woningen in de stad te verlagen. Bovendien zijn de plannen ook een mogelijkheid om vernieuwing in de wijk te realiseren.  

De komende weken bespreken we de opties met de gemeente Arnhem. We hebben er alle vertrouwen in dat we er samen uitkomen en goede afspraken kunnen maken voor onze huurders. Tijdens de informatieavond hebben we onze huurders hierover bijgepraat en was er ruimte voor vragen. 

Wanneer weten bewoners van Tuinstede meer?
In de eerste maanden van 2025 verwachten we meer duidelijkheid te kunnen geven over de plannen voor Tuinstede. 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bouw 83 nieuwe woningen in Velp

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed en Vivare hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen in Velp.
Lees meer

Tuinvrijwilligers Arnhem Gezocht

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Arnhem helpt Arnhemse inwoners met hulp voor de tuin. Zij doen dat in opdracht van en met subsidie van de gemeente Arnhem.
Lees meer

Nieuwe schoonmaakbedrijven voor woongebouwen Vivare

Per 1 juli 2024 starten er 2 nieuwe bedrijven voor de schoonmaak en glasbewassing van de woongebouwen van Vivare. We nemen afscheid van Asito, die nu zowel de schoonmaak als de glasbewassing doet.     
Lees meer