Woonafspraken Molukse wijk in Elst

Geplaatst op

Afgelopen week heeft Vivare een convenant ondertekend waarin is afgesproken dat er in Elst 41 huurwoningen worden gereserveerd voor de Molukse gemeenschap. Wanneer deze woningen in de toekomst vrijkomen worden ze toegewezen aan huurders met een Molukse achtergrond.

In het verleden zijn er beloftes gemaakt dat de Molukse gemeenschap bij elkaar kon blijven in wijken door heel Nederland. Helaas kwamen die afspraken niet van de grond. De Molukse gemeenschap is actief bezig om samen met woningcorporaties deze wijken toch te realiseren.

Vivare en de Molukse wijkraad hebben de afgelopen 3 jaar onderhandeld over het aantal woningen wat beschikbaar zou komen voor de Molukkers in Elst. Hoewel het een lang proces was zijn we blij dat we er gezamenlijk zijn uitgekomen!

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bewonersbijeenkomst over Tuinstede in Arnhem

De gemeente Arnhem heeft voor de wijk Schaapsdrift een gebiedsvisie opgesteld waarin staat hoe de wijk er in de toekomst uit kan zien. Deze visie heeft ook impact op onze huurders van het pand Tuinstede, aan de Esperantolaan. Maandag 3 juni zijn de huurders hierover bijgepraat door Vivare en de gemeente Arnhem. 
Lees meer

Plannen nieuwbouw Groessen

Vivare en Lithos bouw en ontwikkeling hebben plannen ondertekend om woningen de bouwen in Groess
Lees meer