Winterweer

Geplaatst op

Tips voor in en om het huis! 

De vorstperiode is weer aangebroken. Hier hebben we wat tips voor om en rond het huis op een rijtje gezet.

1.      Bevroren leidingen

Heeft u geen water of blijven de radiatoren koud? Dan kan het zijn dat de leidingen bevroren zijn. Warmte is nodig om de bevroren leidingen weer te ontdooien. Hieronder leest u een aantal tips om de leidingen geleidelijk weer op te warmen en te ontdooien.  

•       Verwarm de gehele woning;
•       Zet de radiatoren open, ook in de ruimtes die niet gebruikt worden;
•       Zet deuren en luiken open, denk hierbij ook aan uw keukenkastdeurtjes.

Let op: ontdooi een leiding niet door te föhnen! Hierdoor wordt de leiding te snel warm en is de kans groot dat deze knapt.  Heeft u bovenstaande tips gebruikt en komt er nog steeds geen water of blijven de radiatoren koud? Neem dan contact met ons op.

Het advies is ook om uw buitenkranen af te tappen. Vivare is hier niet verantwoordelijk voor.

2.      Strooien

Bij seniorencomplexen van Vivare staan bakken met strooizout. Deze bakken zijn opvallend van kleur. Het strooizout kan door de bewoners zelf gebruikt worden om de paden te strooien.  Is de bak met strooizout leeg? Op de bak staat een telefoonnummer vermeld. Hier kunt u naartoe bellen en de bakken worden weer aangevuld. 

Iedere gemeente kent haar eigen strooibeleid. Zoek op de website van uw gemeente voor het strooibeleid en gladheidsbestrijding in uw buurt.

Vivare is niet verantwoordelijk voor het strooien of sneeuwvrij maken van de paden.

3.      Sluiten deuren en ramen niet goed?

Door extreme kou kan het voorkomen dat deuren en ramen niet goed meer sluiten. De weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat deuren en ramen krom trekken en niet meer goed in het slot of kozijn vallen. Ook sneeuw en ijs kunnen er voor zorgen dat een deur of raam niet goed sluit.

•       Controleer of er sneeuw- of ijsresten aan de drempel of de onderkant van de deur vastgevroren zijn en probeer dit te verwijderen. Maak hierna de drempel en deur goed droog.
•       Controleer dit ook bij uw ramen;
•       Lukt het om de deur te sluiten en heeft u haken op de deur? Gebruik deze om ervoor te zorgen dat de deur door de kou minder snel krom trekt.  

Heeft u bovenstaande tips geprobeerd, maar sluit de deur nog niet goed? Neem dan contact met ons op. De deur moet namelijk worden bijgesteld. Deze werkzaamheden kunnen we niet uitvoeren als het vriest of sneeuwt. Wanneer wij de deur nu aanpassen, ontstaan er bij een hogere temperatuur kieren die tocht veroorzaken

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bouw 83 nieuwe woningen in Velp

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed en Vivare hebben gisteren hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen in Velp.
Lees meer

Tuinvrijwilligers Arnhem Gezocht

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) Arnhem helpt Arnhemse inwoners met hulp voor de tuin. Zij doen dat in opdracht van en met subsidie van de gemeente Arnhem.
Lees meer

Nieuwe schoonmaakbedrijven voor woongebouwen Vivare

Per 1 juli 2024 starten er 2 nieuwe bedrijven voor de schoonmaak en glasbewassing van de woongebouwen van Vivare. We nemen afscheid van Asito, die nu zowel de schoonmaak als de glasbewassing doet.     
Lees meer