Vivare en Volkshuisvesting bouwen 148 flexwoningen aan de Merwedestraat in Arnhem

Geplaatst op

Vivare en Volkshuisvesting gaan in samenwerking met de Gemeente Arnhem en aannemer De Groot Vroomshoop 148 flexwoningen bouwen aan het Merwedeterrein in Arnhem. Daartoe ondertekenen de partijen op 7 november een overeenkomst. De bouw start in het voorjaar van 2024, de woningen moeten eind 2024 opgeleverd worden. Het project krijgt de naam MerWIJde.

Flexwoningen

Het gaat om zogenaamde ‘flexwoningen’. Het flexibele karakter zit ‘m in dit geval in het feit dat de gebouwen over 10 jaar worden verplaatst naar andere en bij voorkeur definitieve locaties.

De 148 verplaatsbare houten woningen (appartementen) voldoen aan het bouwbesluit nieuwbouw en BENG eisen, zijn volledig elektrisch (gasvrij) en beschikken over minimaal een label A++.

De hoogwaardige flexwoningen woningen worden in een fabriek gebouwd en dat leidt tot minder bouwafval en overlast. 

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem. De gemeente stelt de grond ter beschikking, zorgt dat de grond bouw- en woonrijp wordt gemaakt en regelt de inrichting van het binnenterrein.

148 appartementen

De woningen zijn verdeeld over 5 blokken in 4 lagen. Alle woningen zijn bedoeld voor spoedzoekers. 68 woningen (40m2) zijn voor de sociale huur, waarvan er 18 gereserveerd worden voor mensen met zorgvraag en 50 voor statushouders.80 appartementen (60m2, 2 slaapkamers) zijn voor mensen met een middeninkomen. 

Woningnood te lijf gaan

Alfred van den Bosch van Vivare: ‘In relatief korte tijd kunnen we 148 huishoudens aan een woning helpen en zo bijdragen aan de lange wachttijden voor sociale huurwoningen in de regio. Dit is bovendien een mooie uitbreiding van de wijk Presikhaaf.’

MerWIJde

Het tijdelijke huisvestingsproject krijgt de naam MerWijde. De straat zal straks de Eemshof in Presikhaaf gaan heten. Het woord “Wij” richt zich op samen wonen, elkaar ontmoeten, op elkaar letten en met elkaar activiteiten ondernemen. Kortom: het vormen van een gemeenschap.  Ontmoeten kan in het gemeenschappelijke paviljoen, dat in de binnentuin zal komen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bewonersbijeenkomst over Tuinstede in Arnhem

De gemeente Arnhem heeft voor de wijk Schaapsdrift een gebiedsvisie opgesteld waarin staat hoe de wijk er in de toekomst uit kan zien. Deze visie heeft ook impact op onze huurders van het pand Tuinstede, aan de Esperantolaan. Maandag 3 juni zijn de huurders hierover bijgepraat door Vivare en de gemeente Arnhem. 
Lees meer

Plannen nieuwbouw Groessen

Vivare en Lithos bouw en ontwikkeling hebben plannen ondertekend om woningen de bouwen in Groess
Lees meer