Nieuwbouw Luthersestraat Arnhem

Geplaatst op

Vivare gaat appartementen bouwen in de Luthersestraat, op locatie van discotheek The Box / The Level

Jaren geleden werd er in de Luthersestraat in Arnhem tot in de late uurtjes gedanst. Het gebouw van voormalig discotheek The Box, en later The Level, staat inmiddels jaren leeg. Binnenkort komt daar verandering in. Vivare heeft het pand gekocht en start begin 2025 met de bouw van 47 betaalbare huurappartementen.

De voormalig discotheek wordt nog dit jaar gesloopt. Er komt op deze plek een gebouw met 47 huurappartementen rondom een atrium, met een gezamenlijk dakterras. De appartementen zijn straks voor starters op de woningmarkt, via woningplatform Entree, bij Vivare te huur. De oplevering staat gepland in het najaar 2026.

Nieuwbouw is hard nodig
Joost Wools, directeur Vastgoed van Vivare: “Ik ben blij dat we samen met de gemeente Arnhem en Kuiper Bouw tot dit plan zijn gekomen. Daar hebben alle partijen erg hun best voor gedaan! Betaalbare huurwoningen voor starters zijn namelijk hard nodig en daarnaast maken we het centrum van Arnhem weer een stukje mooier.”

Levendige binnenstad
De gemeente Arnhem is blij met deze oplossing voor de langdurige leegstand. Wethouder Bob Roelofs (Binnenstad): “Straks staat er weer een prachtig, nieuw pand dat het levendige karakter van onze binnenstad recht doet. De plek waar zoveel jongeren plezier beleefden komt over twee jaar beschikbaar voor een nieuwe generatie starters. Dat past bij de historie van deze locatie en is voor ons als gemeente de kers op de taart.”

Abeeldingen: opZoom architecten.

Deel dit nieuws

Overig nieuws