Woonadviseurs helpen inwoners uit Elst met woonwensen

Geplaatst op

Forte Welzijn (organisatie voor sociaal werk in de gemeenten Berg en Dal en Overbetuwe) heeft in samenwerking met Vivare, Woonstichting Valburg,  Woningstichting Heteren, de gemeente Overbetuwe en Provincie Gelderland zes vrijwilligers opgeleid tot woonadviseur. 

De woonadviseurs helpen 55-plussers uit de gemeente Overbetuwe op weg bij hun verhuiswensen en andere praktische woonbehoeften. De woonadviseur belt op uitnodiging van de bewoner aan op het vooraf afgesproken moment. Samen met de bewoner bespreekt de woonadviseur de mogelijkheden om zo fijn mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Bij het ouder worden, kunnen immers de woonwensen veranderen. Het huis kan te groot zijn geworden of enkele handige aanpassingen volstaan om prettig en veilig te wonen. De woonadviseur denkt graag mee, zoekt uit wat kan en helpt waar mogelijk de bewoner geheel onafhankelijk op weg, bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden bij het inschrijven voor een andere woning en geeft vrijblijvende tips over veilig en fijn wonen in en om de woning. 

Gesprek aanvragen 

Inwoners uit Elst kunnen een aanvraag voor een huisbezoek van een woonadviseur doen, ongeacht of ze in een huur- of koophuis wonen. Hiervoor kan u mailen met de coördinator van Fijn Wonen – Forte Welzijn: huisbezoeken@fortewelzijn.nl 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Huurverhoging 2024

Elk jaar mogen woningcorporaties de huur aanpassen. Vivare verstuurt vóór 1 mei alle huurders een brief over de huurverhoging van 2024.
Lees meer