In onze wijk Statenkwartier, gelegen aan noordkant van de Johan de Wittlaan in Arnhem zijn wij vanaf juni 2022 bezig met het verduurzamen van maar liefst 177 woningen. Met trots werken wij aan onze woningen met het karakteristieke gevoel van het oude Arnhem.

De woningen van Vivare aan de Bijnkershoekstraat, Van Beuningenstraat, Van Slingelandtstraat, Fagelstraat, Gogelstraat, Hugo de Grootstraat en Schimmelpenninckstraat worden groots aangepakt!

Een warme jas

Onze woningen krijgen ‘een warme jas’. Dat betekent dat ze goed worden geïsoleerd. Een nieuw dak, geïsoleerde gevels, en nieuwe ramen zorgen ervoor dat tocht geen kans meer krijgt. Het binnenklimaat houden we droog en fris met mechanische ventilatie. De woningen krijgen een schilderbeurt en het voegwerk wordt hersteld. We vervangen ook de goten. Bij een aantal woningen worden ook de badkamer, keuken en/of toilet vervangen.

Tijdelijke logeerwoningen

De bedrijvigheid in de wijk heeft een grote impact op de bewoners. Alle bewoners gaan dan ook tijdelijk naar een logeerwoning. De logeerwoningen zijn in de wijk. Vivare is trots op het team, dat elke dag in de running is om de bewoners zoveel mogelijk te ontzorgen. Het team staat de bewoners elke dag bij. In het voorjaar van 2024 kijken wij terug op een mooi project in een mooie wijk.

Wij kijken uit naar een mooi resultaat!

Inmiddels zijn er al een flink aantal woningen opgeleverd. Hieronder een aantal foto's van o.a. een nieuwe badkamer en nieuw toilet.